Finansieringsmetoder som ikke koster skjorta

Låne penger? Da må du nok være forberedt på å betale tilbake mer enn hva du lånte. I alle fall om du skal låne penger hos en bank, og ikke hos venner eller familie. Allikevel er det ikke fristende å betale mer enn nødvendig, og derfor skjønner vi godt at du leter etter et forbrukslån som ikke koster skjorta. Det er nemlig ikke slik at alle disse lånene er så dyre som mange skal ha det til!

De billige lånene

Når man ikke stiller med sikkerhet for lånet, så må man regne med å betale en høyere rente enn hvis man hadde gjort det. Ulempen er dessverre at ved forbrukslån så er det ikke mulig å stille med sikkerhet (noe som også er fordelaktig i mange situasjoner). Derfor må du regne med å betale en rente på mellom 10 til 20 prosent, avhengig av hvilken bank du velger.

Og hva er egentlig et billig lån da? Jo, alle lån som strekker seg ned mot 10-tallet i effektiv rente vil vi påstå er særlig billige. Snittet på landsbasis ligger på rundt 15 prosent, mens de lånene som nærmer seg 20 prosent effektiv rente må regnes som dyre.

Ikke takk ja til første tilbud

Når man skal selge bolig eller noe annet og det blir en budrunde, så gjelder det å ha is i magen. Dette gjelder også når det kommer til forbrukslån. Her skal man ikke kaste seg over det første lånetilbudet man får, bare fordi man er fornøyd med å ha fått låne penger.

Det kan nemlig være såpass stor forskjell fra bank til bank at du vil spare mange hundre- eller tusenlapper på å søke i en annen bank. Dessuten er det ikke bare det at lånet er billig som gjelder – kanskje har bankene også ulike nedbetalingsordninger. På generelt grunnlag vil vi si at det er mange gode grunner til å søke om lån i flere banker.

Konklusjon

Det finnes flere forbrukslån som ikke koster skjorta. Det er ikke alltid så lett å finne de, men ved å søke om lån i flere banker samtidig kan du få en viss pekepinn. Da ser du enkelt hvilke banker som krever unødvendig mye i form av renter og gebyrer, og hvilke banker som på en annen side er noe hyggeligere mot sine kunder. Vi anbefaler aldri at man takker ja til det første lånetilbudet som dukker opp, rett og slett fordi man da aldri vet om det faktisk er et billig lån eller ei.