Lån på dagen til drømmereisen

Har du fått et godt tilbud på drømmereisen og trenger penger raskt, kan et forbrukslån på dagen være en løsning, men det er et par ting du bør huske på, før du løper til banken og ber om penger.

Hvordan får du smålån på dagen?

Det er flere banker som tilbyr rask behandling av din lånesøknad, og utbetaling til din bankkonto rett etter at du har signert låneavtalen. En forutsetning for at du skal kunne få godkjent lånet på dagen er at du har mulighet for å signere lånedokumentene med BankID. Hvis ikke må banken sende papirene i posten, og da sier det seg selv at det ikke kan skje på dagen. I tillegg bør du ha en relativt ryddig økonomi, med skattbar inntekt de siste årene og selvsagt ingen betalingsanmerkninger. Klarer ikke banken å finne informasjon om inntekten din de siste årene, når de gjør en kredittsjekk av deg, vil du i de fleste tilfeller enten få avslag på lånet, eller bli bedt om å sende inn ytterligere dokumentasjon, som for eksempel kopi av siste lønnsslipper, og da kan lånet heller ikke utbetales samme dag.

Det er viktig å huske på at selv om banken reklamerer med «lån på dagen», så betyr det i de fleste tilfeller ikke at du vil ha pengene på konto samme dag. Banken overfører lånet til din bankkonto når alle lånedokumenter er signert, noe som normalt skjer samme dag, men i de fleste tilfeller vil pengene ikke være tilgjengelige på din konto før neste virkedag.

Sammenlign flere lån

Før du bestemmer deg for lån, bør du sjekke markedet nøye. Rente- og gebyrbetingelser på de ulike forbrukslånene på det norske markedet, varierer mye, og det kan være mye penger å spare, selv ved et lån med bare marginalt bedre rente.

Når du sammenligner forbrukslån, er det viktig å se på den effektive renten, da det er denne som inkluderer alle gebyrer forbundet med lånet, og som dermed gir et korrekt bilde av hva lånet faktisk koster. Banken vil normalt reklamere med den nominelle renten, som er basisrenten du betaler for å låne pengene. På toppen av dette kommer kostnader til etablering av lånet, og et månedlig termingebyr. Disse gebyrene utgjør gjerne en betydelig del av den samlede lånekostnaden og det er derfor ikke gitt at et lån med lav nominell rente er rimeligst i praksis. Et lån med en høyere nominell rente kan fort vise seg å være billigere, rett og slett fordi det har lavere gebyrer.

Kredittkort eller forbrukslån for å betale for drømmereisen?

Har du dårlig tid og må du betale for reisen her og nå, vil forbrukslån ofte være den eneste mulige løsningen, da et slikt lån kan utbetales mer eller mindre på dagen, mens det gjerne tar en ukes tid å få tilsendt et nytt kredittkort. Har du derimot tid til å vente, kan det i mange tilfeller være lurt å betale reisen med et kredittkort, da de fleste kort inkluderer en gratis reiseforsikring, hvis du betaler mer enn 50% av transportkostnadene for reisen, med kortet. Betingelsene på reiseforsikringene på de ulike kredittkortene på markedet varierer imidlertid en god del, så det er viktig å sjekke nøye før du bestemmer deg.

Se også: Lånpådagen.org

Det kan være lurt å sjekke om den gratis reiseforsikring som er inkludert på kredittkortet, har tilstrekkelig dekning og dekker de områder du har behov for. For eksempel er det ikke alle forsikringer som dekker kostnader forbundet med at flyselskapet går konkurs før avreisedato, eller mens du er på ferie, og du kan fort ende opp med en stor ekstraregning i slike tilfeller. Er ferien kjøpt som en typisk pakkereise, der du betaler for fly og hotell i en samlet pakke, og reisen er kjøpt gjennom en norsk reisearrangør, vil du i de fleste tilfeller være dekket av Reisegarantifondet, og vil få dine utlegg dekket om transportselskap eller reisearrangør går konkurs.